Kancelaria KONDRAT i Partnerzy zaprasza do wysłuchania 1 odcinka podcastu o prawie żywnościowym, w którym Kinga Krent porusza tematykę znakowania produktów bezglutenowych.
Kiedy zastosowanie oznaczania „produkt bezglutenowy” jest uzasadnione?
Czy producent może samodzielnie stworzyć i zamieścić na etykiecie „symbol przekreślonego kłosa”? Jak rozpoznać, który produkt na rynku nie zawiera w swoim składzie glutenu?
Podcast dostępny na:
1) portalu prawozywnosciowe.info: http://www.prawozywnosciowe.info/podcasty/
2) YouTube: https://youtu.be/69KKUN5NrSc
3) Spotify: https://open.spotify.com/episode/2QuqqmxI3GTOvwZJRwtPss
Osoby zainteresowane uzyskaniem bardziej szczegółowych informacji dotyczących omawianych kwestii zapraszamy o kontakt z Kancelarią KONDRAT i Partnerzy za pośrednictwem adresu mailowego: prawozywnosciowe@kondrat.pl
❰ Powrót do Aktualności