Uprzejmie informujemy, że na PATENTportal.pl ukazał się artykuł Małgorzaty Gizińskiej, aplikantki rzecznikowskiej z Kancelarii KONDRAT i Partnerzy, pt. „PATENT NA CZEKOLADĘ – Innowacyjny sposób wzbogacania smaku czekolady jako sposób na zażegnanie kryzysu czekoladowego”.
Produkcja kakao od lat nie nadąża za konsumpcją czekolady. Stwarza to potrzebę poszukiwania alternatywnych rozwiązań przez firmy z branży cukierniczej. W obliczu takiej sytuacji rynkowej, gigant cukierniczy Mondelēz obrał inną metodę badawczą i opracował metodę poprawy smaku słodkich i słonych potraw, w tym czekolad. Na terenie Europy oraz Polski rozwiązanie to jest chronione patentem, który został bardziej szczegółowo omówiony przez autorkę artykułu.
Bardzo serdecznie zapraszamy do przeczytania pełnej wersji artykułu, który dostępny jest w całości na stronie PATENTportal.pl.
❰ Powrót do Aktualności